Basar

Basar

6. november 2021 er det endelig duket for basar i Norkirken Grimstad. Etter å ha ventet i to år siden forrige basar, er vi nå overmodne for en folkefest i kirka vår!

Tradisjonen tro blir det både åpning med appell, kafeteria, åresalg, lykkehjul for barn, andakt og trekning av hovedlotteriet. I kafeteriaen blir det blant annet salg av lapskaus og kransekaker. Det blir ikke noe marked i år. Nytt av året har vi imidlertid det store Basarløpet, hvor vi løper til inntekt for Norkirken Grimstad. Vi oppfordrer alle som ikke skal løpe selv til å heie frem de som løper. Se mer informasjon om Basarløpet lenger ned.

Loddbøker

Loddbøker kan hentes i Norkirken Grimstad etter gudstjenestene 24. og 31. oktober. Kontakt eventuelt Bjørnar Valbø om dette ikke passer. Loddene koster kr 20,- per lodd. Totalverdi på gevinster er ca kr 34 000,-.

Program

11.00  Åpning m/appell
11.45  Utdeling av startnummer til Basarløpet
12.00  Basarløp
14.00  Andakt
16.00  Trekning av hovedlotteriet
16.30  Annonsering av vinnerne av Basarløpet

Det store BASARLØPET – med STORE premier!

Basarløpet er et løp der man løper til inntekt for Norkirken Grimstad. Delta selv, eller vær med å sponse de som løper/går/krykker seg gjennom en rundløype på ca. 150 meter for barn og ca. 400 meter for ungdommer, voksne og godt voksne! Det vil bli en egen klasse for barn (0-12 år) og en felles klasse for ungdommer og voksne (13 år og oppover). Det blir solid premiering for beste kostyme, mest innsamlet, lengst løpt, og eldste og yngste deltaker (se under).

Løpet foregår på følgende måte:

 1. Den som ønsker å delta, kontakter Rune Hystad på e-post (runehystad@gmail.com), SMS (482 65 643), brevdue (Helvigåsen 29) eller ved å nappe i kjortelen hans i Norkirken.
 2. Under basaren skal det løpes en rundløype på området rundt Norkirken og Bibelskolen. Barnerunden er ca 150m, mens ungdommer og voksne løper en runde på ca 400m.
 3. Barna skal løpe i 30 minutter. Ungdommer og vokse skal løpe i 45 minutter.
 4. Hver deltaker må skaffe sponsorer som sponser deltakeren med et valgfritt rundebeløp. Det er ingen begrensninger på antall sponsorer eller rundebeløp. Det er også tillatt å sponse med et fastbeløp.
 5. Når løpet er unnagjort, gir deltakeren beskjed til sine sponsorer om hvor mange runder vedkommende har løpt. Sponsorene må da VIPPSE dette beløpet til Norkirken Grimstad (VIPPS-nummer 13496). Beløpet må merkes med Basarløp Deltakernavn (f.eks. Basarløp Rune Rask).
 6. For at Basarløp-komiteen skal kunne telle opp innsamlet beløp, må alle beløp være VIPPSET Norkirken innen kl 16.00.
 7. Etter trekningen av hovedlotteriet, vil vinnerne av Basarløpet annonseres (ca kl 16.30)

Eksempel:

Rune Rask har meldt seg på basarløpet og har ringt tanter, onkler, fettere og kusiner. Tante Olga på Toten har sagt at hun vil sponse med 50 kr per runde. Søskenbarnet på Gjøvik bidrar med 30 kr per runde. Når Rune Rask teller opp alle sponsorene sine, har han et rundebeløp på 200 kr. Under basarløpet klarer Rune Rask å løpe 15 runder. Tante Olga på Toten må da VIPPSE Norkirken 750 kr (50 kr * 15), og søskenbarnet på Gjøvik må VIPPSE 450 kr (30 kr * 15). Til sammen VIPPSER alle sponsorene 3 000 kr til Norkirken Grimstad (200 kr * 15). Alle sponsorene har merket betalingene sine med Basarløp Rune Rask.

Premier på basarløpet:

 • Hovedpremie (den som samler inn mest): Grimstadkortet, med en verdi på 50% av eget innsamlet beløp (maks. kr 3 500,-)
 • Lengste mann (den som løper lengst): Grimstadkortet, med en verdi på 50% av eget innsamlet beløp (maks. kr 1 000,-)
 • Lengste kvinne (den som løper lengst): Grimstadkortet, med en verdi på 50% av eget innsamlet beløp (maks. kr 1 000,-)
 • Lengste barn (barnet som løper lengst): Grimstadkortet, med en verdi på 50% av eget innsamlet beløp (maks. kr 500,-)
 • Beste kostyme: Grimstadkortet, med en verdi på 50% av eget innsamlet beløp (maks. kr 500,-)
 • Yngste deltaker: Grimstadkortet, med en verdi på 50% av eget innsamlet beløp (maks. kr 250,-)
 • Eldste deltaker: Grimstadkortet, med en verdi på 50% av eget innsamlet beløp (maks. kr 250,-)