Ny ZOOM-gudstjeneste

Ny ZOOM-gudstjeneste

Kommende søndag, 14. februar kl. 11.00, er det igjen tilbud om ZOOM-gudstjeneste med familieprofil.

Søndag 31. januar inviterte Norkirken Grimstad for første gang til familiegudstjeneste på Zoom. I overkant av 40 skjermer hadde logget seg på, mange med hele familier bak kamera, noen i bilen, i hytteveggen eller hjemme i stua. Det var flott å se mange kjente ansikter som vi ikke har sett på lenge, og feire gudstjeneste sammen.

Vi ser at flere andre menigheter i Normisjons nettverk holder gudstjenester på Zoom nå, og tror at dette kan være en fin arena for å opprettholde et menighetsfellesskap nå som pandemien setter store begrensninger for å samles på vanlig vis.

Derfor inviterer vi til ny familiegudstjeneste på Zoom førstkommende søndag, 14. februar. Vi oppfordrer alle til å bruke muligheten og bli med!!

Innholdet er som forrige gang litt ekstra tilpasset barna. Anne Mari Vadset vil holde andakt og fortelle oss om faste. (Det er jo fastelavenssøndag!) Vi får også en refleksjon rundt søndagens tekst for de voksne ved pastor Åge. Det vil bli sendt ut aktivitetsmateriell for barn og tweens på forhånd, som foreldre kan printe ut og gi barna under denne delen. Kristian Øie Pedersen leder gudstjenesten i samarbeid med barna Isak, Ingrid og Rebekka, mens Marit Nordbø og Egil Herland m.fl. leder sangen. Etterpå blir det digital kirkekaffe. Dette gleder vi oss skikkelig til!

Vi skjønner godt at dette med Zoom kan virke fremmed for noen. Det har vi full forståelse for! Men dersom du kjenner at dette hadde vært moro å fått med seg, vil vi si: Prøv, da vel! Det er helt i orden å gi det et forsøk og se hvordan dette fungerer – og om dette ikke passer for deg kan du når som helst forlate møtet ved å trykke på den røde “Leave”-knappen. Du kan også velge om du ønsker å delta med kameraet ditt på eller av, og du kan skru det av/på når som helst under møtet. Lyden fra hver deltaker er automatisk skrudd av (muted), så du kan synge med av hjertens lyst i stua uten å tenke på at noen hører deg:-)

 

For de som ikke har prøvd Zoom før: Fredag kl. 21:00 – 22:00 sender vi noen informasjons-slides og litt musikk på møtelinken, så om du går inn da får du litt følelsen av hvordan det fungerer. 

Følg denne framgangsmåten (som tidligere utsendt):

 

FRAMGANGSMÅTE PÅLOGGING første gang:

 

  1. Hvis du er medlem av Norkirken Grimstad, har du fått tilsendt en link på e-post. Hvis du ikke er medlem, må du sende en mail til hildegunnreigstad@me.com, så vil du få tilsendt en link i forkant av møtet.
  1. Følg instruksjonene du får. Om du bruker PC eller Mac. kan du velge mellom å laste ned en egen app (veldig enkelt) eller kjøre Zoom direkte i nettleseren (open/continue in browser). Bruker du et nettbrett eller en smart-telefon vil du bli bedt om å installere Zoom-appen, følg anvisningene slik at du får lastet den ned. Har du brukt zoom før, går du rett til punkt 4.

 

  1. Etter at du evt. har lastet ned appen, gå tilbake i e-post-programmet og trykk på linken i pkt 1 en gang til.

 

  1. Nå får du opp et vindu der du kan velge om du vil ha kameraet ditt på eller ikke (altså om de andre kan se deg/dere eller ikke.) Dette er selvfølgelig helt valgfritt. Likevel oppfordrer vi alle som synes det er greit, til å ha kameraet på, slik at vi kan se hverandre og få opplevelsen av å være mange samlet. Om du vil ha kameraet ditt på, klikker du på “Join with video”. Om du ikke ønsker å ha kameraet ditt på, klikker du på “Join without video”. (Du kan når som helst under møtet velge å skru kameraet av eller på.)

 

  1. Tilkobling med mobiltelefon/nettbrett: Får du opp en dialogboks med “To hear others please join audio”, trykk på “Call using Internet Audio”

 

  1. Vent mens du kobles til…. (Connecting…)

 

  1. Voila! Du er inne i Norkirkens nye digitale møterom.

 

Trenger du noe assistanse til påkobling fredag kveld, ring Torjus Vierli (90937992) eller Hildegunn Garnes Reigstad (45661449), som gjerne vil hjelpe.

Vi gleder oss til søndag og håper vi sees!