NYHET: ZOOM-gudstjeneste

NYHET: ZOOM-gudstjeneste

På søndag 31. januar kl. 11:00 blir det "premiere" i Norkirken Grimstad! Vi skal nemlig ha vår aller første familiegudstjeneste på den digitale møte/konferanse-plattformen Zoom! Jippi!

Det blir fantastisk å samles igjen, selv om vi bare kan se hverandre via skjermene. Håper så mange som mulig har lyst til å bli med på dette!!! (En trenger ikke være hjemme en gang, så lenge en har grei internett-tilgang og en skjerm-enhet.)

Innholdet er lagt opp særlig med tanke på barn, men vi tror både store og små vil ha glede av å få det med seg. Det skal synges og spilles og beveges på armer og bein! Helle Foldøy holder en spennende andakt for oss. Gudstjenesten ledes av undertegnede, som setter hele sin familie i sving. Etter gudstjenesten blir det mulighet for å være med på digital kirkekaffe med noen artige underholdningsinnslag, så gjør gjerne kaffetrakteren klar:-)

Hjertelig velkommen til å bli med, om du har barn eller ikke – og uansett alder. Det går an å få med seg både Zoom-gudstjeneste og den digitale gudstjenesten som Åge legger ut og som kan spilles av når en ønsker. Zoom-samlingen vil derimot ikke tas opp og er kun tilgjengelig live, kl. 11:00 på søndag.

For at det praktiske med pålogging på Zoom skal gå mest mulig knirkefritt på søndag, setter vi opp et TEST-ARRANGEMENT på torsdag kveld (28. januar) mellom 20:30 og 22:00. Arrangementet har ikke møteinnhold, men er til for at de som ikke har brukt zoom før, skal kunne teste å logge seg på, samt få en liten følelse av hva zoom er, og hvordan det fungerer. Det skal være nokså ukomplisert og raskt å få til, men det er fint å ha gjort det en gang på forhånd. Vi håper derfor at så mange som mulig kan klikke seg inn på vedlagte møtelink en gang mellom 20:30 og 22:00 på torsdag. Jeg (Hildegunn), Torjus Vierli og Bjørnar Valbø vil være tilgjengelige i det digitale møterommet og kan forklare og svare på eventuelle spørsmål.

Om noen trenger hjelp til pålogging eller har spørsmål i samme tidsrom, kan dere ringe Torjus på 909 37 992 eller Bjørnar på 924 92 316, så vil de gjerne hjelpe!!

 

FRAMGANGSMÅTE PÅLOGGING første gang:

 

  1. Trykk på denne linken:

https://us02web.zoom.us/j/85180827037?pwd=eWhBckdWRXRSVXBpMVhDK1VnaG9ydz09

 

  1. Om du bruker PC eller Mac, kan du velge mellom å laste ned en egen app (veldig enkelt) eller kjøre Zoom direkte i nettleseren (open/continue in browser). Dersom du bruker et nettbrett eller en smart-telefon vil du bli bedt om å installere Zoom-appen, følg anvisningene slik at du får lastet den ned. Har du brukt zoom før, går du rett til punkt 4.

 

  1. Etter at du evt. har lastet ned appen, gå tilbake i e-post-programmet og trykk på linken i pkt 1 en gang til.

 

  1. Nå får du opp et vindu der du kan velge om du vil ha kameraet ditt på eller ikke (altså om de andre kan se deg/dere eller ikke.) Dette er selvfølgelig helt valgfritt. Likevel oppfordrer vi alle som synes det er greit, til å ha kameraet på, slik at vi kan se hverandre og få opplevelsen av å være mange samlet. Om du vil ha kameraet ditt på, klikker du på “Join with video”. Om du ikke ønsker å ha kameraet ditt på, klikker du på “Join without video”. (Du kan når som helst under møtet velge å skru kameraet av eller på.)

 

  1. Tilkobling med mobiltelefon/nettbrett: Får du opp en dialogboks med “To hear others please join audio”, trykk på “Call using Internet Audio”

 

  1. Vent mens du kobles til…. (Connecting…)

 

  1. Voila! Du er inne i Norkirkens nye digitale møterom, sammen med andre som har logget seg på med samme link!

 

Til info:

Lyden fra hver deltaker er automatisk skrudd av (muted). Slik må det være for å unngå totalt kaos når vi er så mange samlet. Vi kan dessverre heller ikke høre hverandre synge, bare de som leder sangen kan høres – dette på grunn av den digitale forsinkelsen og feedback-problemer. (Vi oppfordrer likevel deltakerne til å være delaktige som ved et vanlig møte med sang, bevegelser, fellesbønn osv.) Den som er vert (host) for møtet, passer på at den/de som skal ha ordet, høres og synes i hovedbildet.

Vi bruker for øvrig samme link som over til møtet på søndag, men dette kommer det en påminnelse om.

Ta gjerne kontakt om dere lurer på noe! Håper vi sees på zoom.

 

Mvh lovsangspastor Hildegunn Garnes Reigstad

(e-post: hildegunnreigstad@mac.com, tlf.: 45661449)