Påmelding og informasjon: KONFIRMANT 2023

Påmelding og informasjon: KONFIRMANT 2023

Her finner du informasjon om Norkirken Grimstads konfirmantopplegg for skoleåret 22/23.

Hvem kan konfirmere seg i Norkirken?

Vårt konfirmasjonsopplegg er åpent for alle som ønsker å delta. Du trenger ikke å være medlem i Norkirken Grimstad for å konfirmere deg hos oss.

 

Konfirmasjonen er derimot en bekreftelse på dåpen, og konfirmanten må derfor være døpt før konfirmasjonsdagen i mai. Vi tilbyr dåp i Norkirken dersom konfirmanten ikke er døpt fra før. Ta gjerne kontakt om dette er aktuelt for deg.

 

Hva skjer?

  • Actas Konfirmantleirer.
  • Konfirmantsamlinger – tirsdager hver andre uke
  • F13 – Norkirkens ungdomsklubb
  • Camp F13 – Menighetstur sammen med F13 og Norkirken Grimstad
  • Aksjon Flyktning – sammen med konfirmanter fra hele Grimstad

(Mer utfyllende informasjon finner du lenger ned i artikkelen.)

 

Konfirmasjonsdag:

  • Kristi Himmelfartsdag: 18. mai 2023, kl. 13.00.

 

Påmelding:

  • Påmelding gjøres her:
  • Påmeldingsfrist: 15. juni 2022

Pris:

Selve konfirmantopplegget er gratis.
Du betaler kun for å delta på Actas Konfirmantleirer, 2000,- for begge leirene.

 

Actas Konfirmantleirer – NYTT AV ÅRET!

Fra og med skoleåret 22/23 starter Acta – barn og unge i Normisjon, region Agder, opp et nytt leirkonsept for konfirmanter. Konseptet består av to konfirmantleirer igjennom konfirmantåret og samler konfirmanter fra ulike steder på Sørlandet. Vi i Norkirken gleder oss til å ta våre konfirmanter med på disse leirene. Acta arrangerer konfirmantleirene i samarbeid ImF-Sør og Misjonssambandet Sør.

Litt info om de to leirene hentet fra Actas nettsider …

Rafting-weekend
7.-9.okt 2022 – Evjetun, Evje

Evjetun ligger idyllisk plassert ved elven Otra i Evje og Hornnes kommune, og har et stort uteområde som gir mange muligheter for kjekke aktiviteter. Helgen vil inneholde blant annet rafting i aktivitetsparken TrollAktiv, konfirmantundervisning på ungdommenes premisser og nye vennskap med konfirmanter fra andre steder.

 

Ski-weekend
10.-12 februar 2023 – Kvinatun, Kvinlog

Kvinatun ligger i Kvinesdal kommune nær både Krågeland og Knaben alpintsentre. Her er det gode muligheter for en rekke vinteraktiviter som slalåm, snowboard, langrenn og aking. En tar også opp tråden fra Evjetun-helgen, både når det kommer til konfirmantundervisningen og vennskap.

Les mer om konfirmantleirene her.

 

Konfirmantsamlinger

Vi har konfirmantsamlinger annen hver tirsdag kl. 18.00.-20.00. Første samling er i september. En konfirmantsamling vil se omtrent slik ut:

 

Aktivitet (15 min)

Her finner vi på noe som setter i gang den gode stemningen. Bordtennisturnering, en konkurranse, en lek e.l.

 

Informasjon (5 min)

Her gis informasjon om det som skjer videre i konfirmantopplegget.

 

Undervisning (40 min)

Her snakker vi om dagens tema. Vi legger opp undervisningen slik at du som konfirmant får prege opplegget med dine spørsmål du lurer på. Noen av temaene vi er innom er: Hva vil det si å tro? Hvem er Jesus? Bibelen, Stod Jesus virkelig opp fra de døde? Alkohol.

 

Pause (20 min)

Med bordtennis, biljard og snacks.

 

Smågrupper (20 min)

Her snakker vi om dagens tema i mindre grupper. I smågruppene er det rom for å tenke høyt om både de store og de små spørsmålene i livet.

 

Minigudstjeneste (15 min)

Her har vi en kort gudstjeneste med blant annet sang, trosbekjennelse, lesing av bibeltekst og velsignelsen. Dette har vi for å bli litt bedre kjent med hva en gjør i en gudstjeneste, og hvorfor.

 

F13

F13 er Norkirkens ungdomsklubb for alderen 13-19 år. Konfirmantene skal delta på totalt tolv F13-samlinger i løpet av konfirmantåret. F13 har samling hver fredag, med unntak av skoleferiene. En vanlig F13-kveld består av et møte med andakt, lek og lovsang. Etter møtet er det åpen kiosk og forskjellige aktiviteter. F13 har et eget semesterprogram som legges ut på F13s Facebook-side og Instagram-konto.

 

Camp F13

Som konfirmant hos oss får du være med på Norkirkens menighetsweekend som arrangeres i løpet av høstsemesteret. Camp F13 er opplegget som arrangeres spesielt for ungdommer under menighetsweekenden. Info om dato og sted kommer.

 

Aksjon Flyktning

Under Aksjon Flyktning får du en opplevelse av hvordan det er å være flyktning. Sammen med konfirmanter fra hele Grimstad sendes du ut i skogen en kveld eller natt i mars, hvor du sammen med ditt reisefølge skal følge en flyktningerute og møte ulike utfordringer underveis.

 

Hva er Norkirken Grimstad?

Norkirken Grimstad er en menighet som tilhører den evangelisk-lutherske misjonsorganisasjonen Normisjon. Det finnes seksten ulike Norkirker i Norge som er tilknyttet Normisjon. Vi i Norkirken Grimstad har om lag 350 medlemmer fra store deler av byen. De fleste av våre medlemmer er også registrerte som medlemmer i Den Norske Kirke. I form ligner våre gudstjenester ganske mye på Den Norske Kirkes gudstjenester, men vi står noe friere til å forme gudstjenestene våre slik vi selv ønsker med tanke på musikk og innhold.

 

Spørsmål? – ta kontakt med …

Morten Høie, Ungdomspastor Norkirken Grimstad

Telefon: 404 61 199

Epost: morten.hoie@normisjon.no